THE BIG NO-NO LIST

Sju saker du INTE skall göra i montern på en mässa. Kristoffer Bergendahl VD för Inbilda Utbildning och grundare till konceptet ”Aktivt Monteragerande” vet allt om hur du lyckas med ditt mässdeltagande.
Läs de 7 bästa tipsen om vad du INTE skall göra i montern.

1. Använda din telefon i montern. Ring mamma sedanistället. Har du gjort rätt, vet dina kunder att du är
på mässa idag.

2. Prata med en kollega om annat än mässrelaterade frågor. Du är där för att jobba, inte för att ha trevligt. Det får du spara till middagen ikväll.

3. Använda ståbordet eller skrivbordet som en fysisk barriär mellan dig och besökarna. Det är inget ställe att stå och hänga på. Det är en plats dit du tar kunder för att prata enskilt.

4. Lämna fram broschyrmaterial direkt. Om du inte vet vad kunden vill ha är det ingen idé att ge dem en broschyr. Då kan du lika gärna slänga dem i pappersinsamlingen direkt.

5. Använd aldrig frasen: ”Ta gärna en godis!” utan att veta hur du ska följa upp det för att skapa intresse för dig och ditt företag. Detsamma gäller pennor, kepsar, reklampåsar och så vidare.*

*Ovanstående gäller förstås inte om du faktiskt säljer godis, pennor, kepsar eller reklampåsar och kunden ska få ett varuprov med sig…

6. Vänta på att kunderna hittar dig. Det är inte kunden som aktivt ska behöva ta sig in i montern för att få hjälp. Det är ditt jobb att lotsa in dem. Ut och jobba!

7. ……………………………………………………………………………………………………………………………Vid brott mot någon av ovanstående regler rekommenderar vi ett bötesbelopp om 10 kronor att omedelbart erläggas i denna burk. Pengarna används sedan till personalfrämjande aktiviteter.
Punkt nummer sju får ni själva komma överens om och fylla i.

För att inte missa något, prenumerera på vårt nyhetsbrev
Scroll to Top