Byggmässan 2021 i partnerskap med Byggföretagen

Byggmässan i Göteborg, Västsveriges affärsarena som samlar hela bygg- och anläggningsbranschen går av stapeln den 3–4 februari 2021.

Sedan Byggmässan startade i Malmö 2011 har Byggföretagen varit en strategisk partner till mässan. Inför 2021 års upplaga av Byggmässan i Göteborg fördjupas samarbetet och Byggföretagens populära seminarium för anläggningsbyggarna, Infrastrukturdagen, förläggs till Åbymässan i samband med Byggmässan.

-Vi värdesätter vårt partnerskap med Byggföretagen väldigt högt. Det är ett avgörande samarbete där vi får både bred och djup kompetens kring våra fokusområden hållbarhet, digitalisering och kompetensförsörjning, säger Helena Crivei, Projektledare för Byggmässan i Göteborg.

Byggmässan erbjuder ett gediget program, aktuella föreläsare, workshops och konferenser. Byggföretagen förlägger sin årliga konferens, Infrastrukturdagen, till Byggmässan i Göteborg. Infrastrukturdagen samlar varje år de viktigaste aktörerna på anläggarsidan och är en självklar konferens för regionens politiker och tjänstemän.

-Vi är väldigt glada åt att kunna gå in som partner till mässan då vi vill vara länken mellan byggbranschen, övriga näringslivet och politiken. Byggmässan i Göteborg lyfter bland annat hållbarhet och sund konkurrens. Det är frågor som ligger högt upp på vår agenda för att kunna bygga ett hållbart samhälle i världsklass säger Anna Lönn Lundbäck, regionchef Byggföretagen region väst.

Säkerhet i fokus på Byggmässan 2021

Säkerhet har alltid varit en av våra främsta prioriteringar, nu mer än någonsin. Vi gör allt för att våra event och anläggningar ska vara rena och säkra mötesplatser för att träffas och göra affärer. Easyfairs Nordic har  ingått ett partnerskap med SGS, världens ledande inspektions- och verifieringsföretag. Detta säkerställer att våra mötesplatser håller högsta internationella standard samt att våra hälso- och säkerhetsprotokoll skyddar och förebygger spridningen av COVID19.

Digitalisering – en del av Byggmässans ambition

”Eftersom Digitalisering är ett av Byggmässans fokusområden hade vi redan från start en ambition att leverera nytänkande digitala inslag under mässan. Nu är det givetvis mer aktuellt än någonsin men vi bedömer att branschen även har ett stort behov av mötas och ingenting överträffar kraften i det personliga mötet och att kunna diskutera viktiga frågor på plats”, säger Helena Crivei.

Presentation Byggföretagen:

En bransch- och arbetsgivarorganisation som samlar bygg- och anläggningsföretag i alla storlekar. Byggföretagen har 3700 medlemsföretag, av vilka runt 800 finns i region väst. Verksamheten utgår från fyra fokusområden: Attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning. Digitalisering och hållbarhet ska genomsyra all verksamhet.

Anna Lönn Lundbäck nås på mail: anna.lonn.lundback@byggforeagen.se
Eller via kommunikatör Abraham Staifo, abraham.staifo@byggforetagen.se, mobil 0722274339

För att inte missa något, prenumerera på vårt nyhetsbrev
Scroll to Top