Byggmässan i Göteborg kommer tillbaka 2023

Byggmässan i Göteborg som skulle arrangeras på Åbymässan den 3–4 februari 2021 ställs nu in till följd av de rådande mötesrestriktionerna.

-Säkerhet har alltid varit en av våra främsta prioriteringar och vi stod väl förberedda för att öppna mötesplatsen med hälso- och säkerhetsprotokoll som förebygger spridningen av COVID19. Vi har stor respekt för den tid och de resurser som ett mässdeltagande tar i anspråk och eftersom vi saknar insikt rörande de restriktioner och den situation som kommer råda efter årsskiftet har vi i samråd med våra samarbetsparters beslutat att inte genomföra mässan, förklarar Helena Crivei Projektledare för Byggmässan.

Sedan Byggmässan startade i Malmö 2011 har det varit ett väletablerat koncept med ett starkt nätverk i bygg- och anläggningsbranschen. Eftersom Byggmässan i Göteborg går vartannat år välkomnas besökarna tillbaka 2023. Easyfairs erbjuder en bred mässportfölj och det finns goda möjligheter för Byggmässans nätverk att träffas på någon av våra systermässor, som Fastighetsmässan eller Elmässan innan nästa upplaga av Byggmässan genomförs 2023.

-Vi från Byggföretagen hade sett fram emot Byggmässan 2021. En viktig mötesplats för våra frågor om bland annat sund konkurrens och infrastruktur. Vi såg fram emot de goda samtalen och de inspirerande mötena. Det är tråkigt att ett viktigt evenemang för byggfrågor behöver läggas på is till följd av Coronapandemin. Men även om de fysiska mötena begränsas så har pandemin lärt oss att vi kan genomföra mängder med bra aktiviteter digitalt och både lyfta och utveckla oss i branschen. Byggmässan hittar nya vägar nu och kommer tillbaka med full kraft 2023, säger Anna Lönn Lundbäck, regionchef Byggföretagen region väst.

Byggmässan har en etablerad digital närvaro och kommer fortsatt lyfta viktiga frågor för bygg- och anläggningsbranschen och hitta nya sätt att samverka.

-Vi hade stora planer för Byggmässan 2021, ett omfattande innehåll och många engagerade utställare, partners och talare. Det känns oerhört ledsamt att behöva ställa in men vi kommer tillbaka. Med brinnande engagemang kommer vi tillbaka för att erbjuda partners, utställare och besökare en efterlängtad mässupplevelse, försäkrar Helena Crivei.

Teamet bakom Byggmässan har mottagit otroligt fin respons och feedback kring mötesplatsen och konceptet. Vi är tacksamma och stolta för den fina dialog och relation som vi har med våra partners, utställare och besökare. Efterfrågan på personliga möten och dialog är hög. Tilldess vi kan ses igen kommer Byggmässan lyfta viktiga frågor i branschen i vårt nätverk och samverka för att vi alla i branschen på bästa sätt når ut med kommunikation. Vi ses – just nu digitalt och på distans men i framtiden PÅ MÄSSGOLVET!

För att inte missa något, prenumerera på vårt nyhetsbrev
Scroll to Top